fredag den 24. januar 2014

Pingu & Cars monster truck

Så bliver Alexander og Victor 3 år, og igen i år har jeg hjulpet min kollega med et par kager til hendes fødselsdag.
De har stadig en passion for entreprenørmaskiner lige som sidste år, og så er de også vilde med monstertrucks fra Pixars Cars og Pingu, så med to kager, var der lidt ideer at vælge imellem.
Den store kage blev derfor med Pingu og den lille med Paddy O'Concreete.En simpel men alligevel effektfuld pyntning med Pingu på isen iklædt festhat og sælen i vandkanten. Et lille 3-tal flyder som en lille isflage.
Pingu og sælen er begge modelleret i fondant efter billeder fra nettet. Pingu startede med et andet næb, men det lignede bare ikke rigtigt, så da jeg fik lavet det det velkendte "trut-næb" "kom han endelig frem"... For at give den lidt spræl, har han fået en festhat på med noget glimmer, et flag i hånden og en lille gave.
Selve kagen består sig i sukkerbrødsbunde med kakao lagt sammen med hhv. hindbær- og limemousse. Kagen er smurt op med IMBC og overtrukket først med en blå, meleret fondant hvorpå der er lagt endnu et lille lag hvid som is. Kanten er sprøjtet med en muslingebort i hvid RI.

Den lille kage blev lavet med lyse sukkerbrødsbunde lagt sammen med toblerone- og hindbærmousse. Ligeledes opsmurt med IMBC og overtrukket med hvid fondant. Paddy er lavet i fondant lag-på-lag ud fra et printet billede fra nettet - en nem men effektfuld teknik, som jeg er begyndt at bruge en del. Øjne og stafferingerne er malet i hånden med pulverfarve rørt op med klar alkohol. Kanten er sprøjtet som perlebort med farvet RI.

Begge kager faldt heldigvis i min kollegas smag, og hun var sikker på at drengene ville blive begejstret for dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar