lørdag den 8. december 2012

Chilis Ugler

Tantes pige blev 2 år i onsdags og blev fejret med hygge i Tivoli i snevejr og bidende kulde.
I dag stod den så på fødselsdagsgilde med boller og kage sammen med familien og venner.
Jeg blev spurgt om, jeg ikke ville klare kagen -og der var frit slag for både smag og udseende. Jeg prøvede dog at hive lidt ønsker ud af min veninde, så fik at vide, at måske noget med ugler, for dem er de begge ret glade for.
Jeg så for lidt tid siden en nem måde at lave ugler på med en rosenbladsudstikker, så den var jeg med på. Resultatet blev denne kage.

Ugler på gren
Jeg havde mine udfordringer under vejs - det var som om at denne kage ikke skulle lykkes for mig. Der måtte bages ekstra bund, kagen ville ikke ud af formen efter at have trukket og min IMBC ville pludselig ikke, da kagen skulle smøres helt op. Den havde ellers stået tildækket på køkkenbordet, som altid fra den ene dag til den anden, men den var ufattelig hård, og da jeg ville blødgøre den skilte den helt... Nå men det gik dog trods alt.
Kagen består af chokoladekagebunde stænket med presset appelsinsaft og lagt sammen med jordbær/rabarbermousse og blodappelsinfromage med ekstra appelsin. Smurt med IMBC og overtrukket med lilla fondant. Uglerne er også i fondant, og er som skrevet lavet med et par rosenbladsudstikkere.
Der var stor glæde, da hun så den og især uglerne var noget, der smagte hende. Også onkel bager havde rosende ord, og det varmer da, at få det fra en prof....

3 kommentarer:

 1. Hvor er det bare en sød kage, og hvor lyder det nemt at lave ugler på den måde. Det bliver jeg nødt til at prøve på et tidspunkt.
  Vh Heidi

  SvarSlet
 2. Den er bare rigtig sød! Der sker noget, uden den er rodet. Og som Heidi skriver en virkelig god måde at lave ugler på - samtidigt med de får et rigtigt godt udtryk! (:

  SvarSlet
 3. Det er da bare en super sød kage, er virkelig helt vild med den, den er super fint pyntet på en elegant og enkelt måde :)

  Jeg har lige nu en give away kørende på min blog, hvor der er mulighed for at vinde en masse bage udstyr, måske det kunne have din interesse at deltage? :)

  http://miaskageside.blogspot.dk/

  Godt nytår :)

  Mia Andersen

  SvarSlet