For mig er nybagte boller ren luksus - som insulinresistent er det nemlig ikke lige den bedste spise, men disse er i det mindste lidt bedre end hvedeboller (som jeg ellers elsker).
Jeg brugte denne opskrift, som jeg fik af en venindes søster for noget tid tilbage.
Koldhævede boller
Ca. 9-12 stk alt afhængig af størrelsen
- 15 g. gær
- ½ L. koldt vand
- 1,5 tsk. salt
- 600-700 g. mel
- Udrør gæren i vandet
- Tilsæt salt og mel og rør til ensartet masse - den skal være klistret.
- Tildæk skålen med film el. lign. og sæt den i køleskabet natten over - ca. 10-12 timer
- Sæt dejen på bagepapir med to skeer
- Bages ved 225 grader i ca. 15 min. (Jeg brugte 200 grader og varmluft i ca. 20 min.)
- Erstat noget af melet med div. kerner, tørret frugt, havregryn, mysli eller nødder, så bliver de grovere.
- Hvis der anvendes 25 g. gær skal dejen kun hæve i ca. 2-3 timer.
- Anvend evt. en vandforstøver og pust et par gange ind i ovnen inden du lukker lågen, det skulle hjælpe med at bollerne holder på fugtigheden.
I disse har jeg udskiftet omkring halvdelen af hvedemelet med hhv. rugmel, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, hakket mandler, honningristet mysli, tørret æbletern, havregryn og lidt 5-kornsblanding.
De smagter utrolig dejligt lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar