lørdag den 2. juni 2012

Bryllupskage med snirkler og blomster

I dag har jeg afleveret denne bryllupskage til Pernille og Johnny, som har valgt at give hinanden deres "ja" ved en sermoni i haven.
Til at starte med, ønskede de blot en kage, som de selv ville pynte med spiselige blomster, men hen ad vejen, ændrede det sig stille og roligt og endte med at blive en fin kage med traditionelle indslag.


Snirklerne på siden af kagerne er inspireret af de kager som Johnnys far lavede som bager.
Det er første gang jeg laver snirkler, og selv om jeg havde en skabelon at gå efter, så er det alligevel ikke helt nemt til at begyndte med - især for mig, der nok aldrig bliver "gode venner" med kornetter, så endte med at bruge min elskede sprøjtepose med en rund tyl. De blev sprøjet på bagepapir med skabelonen under og så lige en tur i fryseren for at størkne. Disse snirkler er lavet af hvid chokolade, som er meget blødt, også når det er størknet igen, så det gav lidt udfordringer.

Selve kagen er lavet af chokoladekagebunde og fyldet er hhv. limemousse og hindbærmousse med hele hindbær. Da de specifikt ønskede de hele hindbær valgte jeg at ty til mormors hindbær til det formål, som med garanti ikke er sprøjtet eller har været i nærheden af noget andet, som man vil blive dårlig af.
Kagerne er smurt med IMBC med vanille og efter ønske overtrukket med marcipan. Jeg valgte at bruge konditormarcipan, da den har den fine konsistens. Hvis man bruger 50/50 rå marcipan og fondant, bliver teksturen mere "ulden". Jeg må indrømme, at konditormarcipanen er vildt god at rabejde med, men desværre et noget dyrere valg end fondanten, så det bliver nok ikke så ofte. Kanten er sprøjtet med hvid chokolade.


Blomster og blade er alle lavet i flowerpaste. Pernille valgte de røde roser på toppen og de øvrige farver, og så kunne jeg klare resten.
Heldigvis kunne hun lide resultatet, og jeg håber de får en dejlig og uforglemmelig dag.

2 kommentarer:

 1. Smuk kage og godt valg med de skønne forskellige blomster.

  SvarSlet
 2. Kære Anne

  Så kom jeg ind til din fine side og jeg må straks skrive en hilsen til dig ;o)

  Anne det var den smukkeste kage, og en fuldstændig himmelsk smagsoplevelse. Den blev så rigtig og jeg er dig dybt taknemmelig for den tålmodighed du havde med os, du gav dig tid til at bevæge dig ind i vores ønsker og tanker og det gjorde det hele så specielt og unikt.

  Vi kunne ikke have ønsket os en bedre kage på denne helt fantastiske dag - 1000 tak.

  Aller kærligst
  Mandira

  SvarSlet