søndag den 24. april 2011

Påskekage

Hvilken fantastisk påske vi har - sol, varme og blå himmel, og alt er er begyndt at springe ud.
I dag stod årets påskefrokost hos mormor og morfar - de er efterhånden godt oppe i årene, men stadig friske, dog er frokosterne nu bæevet til sammenskudsgilde, så de ikke har så meget . det må være nok, at de skal slås med den efterfølgende opvask...
Jeg blev sat til at stå for kagen til kaffen, og den er - selvfølgelig, inspireret af det dejlige vejr, og endte med at se sådanne ud - den nærmest emmer bare af forår...


Pyntningen var egentlig meget simpel - det er lang tid siden, jeg har brugt så lidt tid på at lave pynt - lige 1 time i går aftes og så var det klaret :-)
Ideen til de små gule Erantis fik jeg da jeg for længe siden var med til en sukkerhyggedag, hvor Vibeke havde denne kage med til kaffen, mens de små Bellis bare blev lavet for at de andre ikke skunne være de eneste blomster.
Ideen græsset har jeg fra en af mine engelse bøger om Sugarcraft.

Selve kagen er sukkerbrødsbunde med mandler, som er fyldt med et lag friske jordbær i skiver og limemousse samt en chokoladeganache baseret på Toblerone.
Til opsmøring afprøvede jeg Wiltons buttercreme for første gang i stedet for min IMBC (Italian Marenge Butter Creme) - jeg havde nemlig ikke fået lånt min mors røremaskine, og synes bare ikke, at smørcremer med chokolade, som er mit andet valg, lige passede til denne kage. Når man normalt bruger IMBC så skal man lige vænne sig til denne, da den er noget anderledes i tekstur og konsistens, men efter en tur i køleskabet virkede den dog efter hensigten.
Opskriften på limemousse har jeg fundet her hos Ulla, mens du kan se opskriften på Tobleronefyldet her under.

Tobleronefyld
1 lag i 20 cm form.

200 g. Toblerone
1/4 L. piskefløde
1 blad husblads (kan undlades)

Udblød husbladsen iht. producentens anvisninger.
Hak chokoladen og kom det i en skål.
Bring fløden til kogepunktet i en gryde. Når det koger kom da ca. halvdelen af fløden over den hakkede chokolade. Rør rundt til al chokoladen er smeltet og kom resten af fløden ved. Rør til massen er ensartet og smelt den udblødede husblads i den varme chokolademasse.
Læg et stykke husholdningsfilm over cremen - det skal helt ned i skålen og ligge på selve chokolademassen, så det ikke er luft imellem og lad filmen gå op af skålens sider - luft vil medføre kondens.
Stil massen i køleskabet i ca. 4-6 timer eller natten over.
Pisk chokolademassen igennem med en el-pisker på lavt niveau til den bliver cremet, hvor den så kan kommes i kagen.

God Påske til jer alle...

2 kommentarer:

  1. Nogen gange er det enkle det smukkeste. Meget sød og enkel kage.

    SvarSlet
  2. Hvor er den fin. Dejlige blomster og helt igennem forårs rigtig kage :-)

    SvarSlet